sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Uusi alku?



Kun 2016 aloitin naputtelemaan tabletin ruutua blogin muodossa, oli maailma ja myös mieskin varsin eri kuin nykyään. Funtsittavaa tuli ehkäpä ainakin joillekin tutuksi ja sen aiheet - Psykologia / Propaganda / Politiikka - olivat niin silloin, kuin myös nyt, varsin ajankohtaisia aiheita. Kirjoituksissa oli tarkoitus niin esitellä asioita aiheisiin liittyen, kuin ehkäpä myös opettaa uusia asioita niistä, mutta ennen kaikkea saada ihmiset ajattelemaan niistä asioista. Mutta siinä kohden se omalla tavallaan alkoikin hiertämään itseäni. Nimittäin se, että saada ihmiset ajattelemaan...

Kuka minä olen sanomaan mistä asioista ihmisten pitäisi ajatella? Ajatus "opettamisesta" alkoikin enenevissä määrin suoraan sanottuna etomaan, samalla kun se tuntui pään hakkaamiselta seinään. Ymmärsin kyllä hyvin miksi näiden asioiden "opettaminen" on lähes mahdotonta, mutta samalla jotain asialle piti tehdä kun maailma on menossa kohti totalitaarista helvettiä kovalla vauhdilla. Ei siinä, suunta on toki edelleenkin sama ja varsin vakaa siihen päälle, siinä ei ole muutosta. Missä muutos taas on tapahtumassa, ainakin toivottavasti, on siinä omassa suhtautumisessa tähän pellemaailmaan. Ei voida sanoa etteikö mitään voitaisi tehdä, siitä olen kirjoittanut kymmeniä tekstejä ja lätissyt tuntikaupalla videoksikin asti, mutta käytännön kannalta katsottuna tämän junan suunta ei taida olla mahdollista muuttaa yhdenkään ihmisen toimesta.

Kuten ne lukemattomat eri kokeet konformismista ovat kuitenkin osoittaneet, yksikin ääni on sitä valtavirtaa vastaan, se moninkertaistaa mahdollisuuden että joku muukin uskaltaa sanoa sen eriävän mielipiteensä julki. Tuleeko tänne blogiin sitten semmoisia ajatuksia ja asioita, joista joku voisi rohkaistua ja jopa muuttaa maailmaa? Hitostako minä tiedän, mitään suurempia suunnitelmia kun ei ole, eikä tule.

Blogin tarkoitus kun on samaan aikaan varsin selvä, sekä ihan tuntematon. Aiheet voivat olla lähes mitätahansa, mitä sillä hetkellä päähän sattuu juolahtamaan tai paremminkin ajatukset jylläävät niin paljon että vaatii kirjoittaa ne auki itselle. Mitään yhtenäistä formaattia ei liioin ole eikä tule, vaan kyse on kokeilusta mihin tämä nyt sitten sattuu johdattamaan. Vanhoja #Funtsittavaa-aiheita saatetaan puida uudelleen ja mahdan julkaista vanhoja ennen julkaisemattomia tekstejä jos siltä tuntuu. Kuvia tullaan myös käyttämään, samoin kuin ulkoisia linkkejä joita kumpaistakin välttelin viime kerralla. Tyyli on siis samaan aikaan täysin uusi, kuin samaa wanhaa sarkasmilla höystettyä ajatuksen virtaa, josta ei yhdellä lukukerralla pääse yleensä kiinni.

En usko että tulen mainostamaan tätä blogia sitäkään vähää, etenkään ennen kuin saan taas jalat takaisin maahan. Eli katsotaan miten asia etenee, mitään lupauksia en tule tekemään mihinkään suuntaan. Jos siis satunnaiset hajatelmani kiinnostavat, olet eksynyt oikeaan paikkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti