sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Kaksoisvaltio häiritsee toimittelijoita


Haapalaa vaivasi Sannan hallinnon tekemät poliittiset virkanimitykset (linkki arkistosta) ja nyt Liskiä harmittaa persujen puuttuminen virkamiesten asioihin (linkki arkistosta). Ettekö te poijjaat tiedä, että tämä on juuri sitä länsimaisen demokratian harjoittamaa kaksoisvaltion poliittista ohjaamista, joka kuuluu olennaisesti tähän meidän järjestelmäämme?

Kaksoisvaltio tai toiselta nimeltään dualistinen valtio on koko länsimaisen demokratian kulmakivi. Poliitikot muodostavat eduskunnan ja hallituksen, mutta se virkamiesarmeija joka sitten muuntaa ne käskyt seuraavien portaiden käskyksi on se toinen osa valtiota. Jos poliitikot päättävät että tehdään asia X, mutta virkamiehet eivät sitä halua, virkamiehet voivat tulkita ne käskyt juuri haluamallaan tavalla ja saada aikaiseksi varsin toisenlaisen asian kuin poliitikot halusivat. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että virkamiesjohto on hyvin samanmielinen poliitikkojen kanssa.

Juuri tästä samasta syystä se ”äänestämällä vaikuttaminen” on yksi iso vitsi, koska jos ei sitä virkamieskuntaa vaihdeta samalla kertaa, kaikki ne eri toimijat valtion sisällä voivat heittää rajattomasti kapuloita rattaisiin. Toki se toimii myös toisinpäin, eli se kaksoisvaltio voi avustaa hallintoa kiertämään ne ikävät pykälät ja kikkailla haluamansa asiat lävitse. Mutta tämä on juuri sitä ylistettyä länsimaista demokratiaa parhaimmillaan.

Tietysti on hyvä, kun toimittelijat nostavat näitä esille, mutta mitään muutosta ei asiaan ole tulossa koska sille ei ole pienintäkään poliittista tahtoa. Jaa miksi ei ole? Koska kaikki puolueet pyrkivät sijoittamaan ne ”omat miehet” korkeisiin asemiin, että he voivat sitten käyttää heitä hyväkseen tarvittaessa. Nämä vallan verkostot ovatkin juurtuneet sinne koneistoon sinne syvälle, ettei niitä voida kitkeä sieltä pois oikeastaan millään tavalla. Tai no, jos tekoäly korvaisi 90% virkamiehistä, silloin jokainen uusi hallitus voisi aina vaihtaa ne virkamiehet mieleisekseen kun oppositio vaihtaa jälleen kerran paikkaa. Suomen yksipuoluejärjestelmä kun toimii niin, että ”oikeisto” ja ”vasemmisto” käyvät vuoroin hallitusvastuussa ja toinen puoli sitten huutelee oppositiosta että ”ei noin”, vain tehdäkseen täsmälleen samoin kun ovat taas itse vallassa.

Kansaa ei tämä tietenkään häiritse, koska media kertoo sen olevan ongelma vain silloin, kun heidän mielestään se ”väärä” porukka rukkaa kaksoisvaltiota mieleisekseen. Monikos näistä kaikista poliittisista virkanimityksistä onkaan purettu vuosien saatossa? Ei yhtäkään? En tiedä, enkä jaksa lähteä edes etsimään koska kyllähän media olisi kertonut jos tämä olisi oikea ongelma ja siihen oltaisiin puututtu!

Vai olisiko se syy median hiljaisuuteen siinä, että jokainen valtamedia on mukana menossa? Jokainen päätoimittaja on palkattu virkaansa, ei äänestetty, ja jokaisen töihin otetun toimittelijan täytyy läpäistä ne vaaditut kriteerit, joita ei liioin ole kansa päättänyt. Yksityisellä puolella nämä ovat omistajien päätöksiä, mutta valtion mediassa ne ovatkin, yllätyspyllätys, poliittisia päätöksiä. Ja näin Ylenanto saa joka kerta juuri halutunkaltaisen päätoimittajan ja töihin palkataan vain tietyllä tavalla maailman näkeviä ihmisiä. Kaksoisvaltio siis rokkaa sielläkin.

Jos leikittäisiin demokratiaa, jokainen virkamies olisi siellä kansan asialla, eikä omaisi mitään kytköksiä puolueisiin tai muihinkaan liivijengeihin. Tällöin se kaksoisvaltio tekisi mitä se Fraenkelin mukaan kuuluukin tehdä - suojelee kansaa huonoilta poliitikoilta. Nyt se koko koneisto vain ja ainoastaan suojelee valtaa kansalta, pitäen huolta ettei yksikään virkamies vahingossakaan paljasta koneiston suhmurointia esimerkiksi perustuslakia rikottaessa. Suomessahan ei ole lainkaan korruptiota, vaan ainoastaan maan tapa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti