lauantai 20. huhtikuuta 2024

Vapaa markkinatalous ja demokratia


Valtaosa ihmisistä kuvittelee, että kapitalismi tai vapaa markkinatalous ovat ”pelastaneet” maailman ja luoneet valtavan määrän hyvinvointia lähes kaikille. Aivan samoin kuin valtaosa ihmisistä kuvittelee, että elämme demokratiassa tai ainakin demokraattisessa järjestelmässä. Ja mitä tapahtuu kun nämä kaksi yhdistetään saman katon alle? Puljut, kuten GDI.

GDI, eli Global Disinformation Index, on malliesimerkki tästä näiden kahden asian naimakaupasta ja kuinka se kapitalistinen sananvapaus ylläpitää koko sirkusta. Suosittelenkin alkuun tsiikaamaan tämän videon tästä porukasta, joka on tietenkin disinformaatiota koska niin Soroksen kuin EU:n rahoilla pyörivä järjestö sen määrittelee. Mikä on sitten heidän mukaansa disinformaatiota? ”Väärät mielipiteet” esim seuraavista asioista: ”…immigrants, to protected classes like women, persecuted minorities, people of colour, the LGBTQ+ community, children etc. “Institutions” goes beyond institutions themselves to also include the current scientific or medical consensus on topics such as climate change or vaccines, as well as democratic processes like voting laws or the judicial system.”, eli maahanmuuttajista, naisista, vainotuista vähemmistöistä, ei-valkoisista, LGBTQ+ aatteesta ja lapsista. Samoin kuin väärät aatteet ”tieteen konsensuksesta” kuten ilmastonmuutos ja rokotteet, sekä tietenkin länsimaisesta demokratiasta.

Tämän liivijengin tavoite on pitää huolta siitä, että yhtä ainoaa pennin jeniä ei päädy yhdenkään väärää mieltä olevan käsiin yhdenkään mainostajan tai vastaavan toimesta. Vapaa markkinatalous siis, eli iso raha lobbaa lait, jotka auttavat suojelemaan ison rahan intressejä ja estämään sananvapaus ettei kenellekään tule vääriä ajatuksia mm. yllä mainituista asioista jos siis haluaa käyttää demokratian perusideaa, eli ajatusten markkinapaikkaa missä paras idea voittaa.

En tiedä oliko GDI mukana esimerkiksi tässä Ben Swannin mustamaalauskampanjassa (linkki arkistosta), mutta siinä nähdään hienosti miten millään tavalla virallisesta tarinasta poikkeavia käsitellään. Tapaus sinällään onkin hauska, koska se osoittaa samalla sen syyn miksi alunperin koko Smith Mundt Act oli jenkeissä käytössä - omaan maahan propagointi oli kiellettyä. Swannin tapauksessa siis venäläinen toimija oli maksanut hänelle siitä, että hän tuottaa sotapropagandaa jaettavaksi BRICS-maihin. Aivan tavallinen tapa joka ikisessä konfliktissa, että ”ystävällismielisille” ja neutraaleille maille tuotetaan suoraan propagandaa, koska heille tarina täytyy kehystää eri tavalla kuin omille tahi ”vastustajalle”. Koska globaalissa maailmassa mikä tahansa vapaa materiaali kuitenkin leviää yli rajojen, se sanoma päätyy myös ”väärille markkinoille”. Ja juuri tätä strategiaa jenkit itse ”joutuivat” käyttämään vuosikausia pestessään tietoa, koska Smith Mundt Act kielsi heitä levittämästä sitä omaa propagandaansa suoraan kotimaahan.

Nyt siis myös EU on mukana vahvasti näissä projekteissa, missä halutaan sulkea rahahanat kaikilta niiltä, jotka kyseenalaistavat heidän oikeutustaan estää heidän kritisointinsa. Kuulostaa varsin demokraattiselta kuristaa oppositiopuolueiden rahoitus? Ai niin, se on vapaata markkinataloutta lobata päättäjät tekemään päätöksiä, joilla varmistetaan että oma sanoma tulee julki ja muiden suut tukitaan. Ja voihan sitä tehdä kuka tahansa, eikös? Kyllä, kunhan vaan maksaa enemmän kuin se puoli, joka on tällä hetkellä vallassa ja estää sen vapaan kilpailun ajatuksista. Suurin osa ihmisistä kun ei tunnu ymmärtävän mihin tämä kapitalismin ihanne oikein johtaa - vallan ja varallisuuden pakkautumiseen.

Autopilotilla toimivat ja kapitalismin ihanuutta julistavat ovatkin tässä kohden jo huutamassa ”vi#un sosialisti! (tai kommunisti)”, mutta siihen heillä on tietysti täysi oikeus. Kun ei ymmärrä lainkaan sitä omaa ideologiaansa ja papukaijana toistaa oman puolen sloganeita ”pahoista syntisistä”, on nykypäivänä hyvä ihminen jolla on koko koneiston tuki takanaan… paitsi jos omaa yhdenkin väärän ajatuksen mistään woke-asiasta, maahanmuuttajista tai ”sorretuista vähemmistöistä”. Saat siis vapaasti rahoittaa toimillasi sitä, että omat valtavirrasta poikkeavat näkemykset tukahdutetaan valtion rahoituksella! Näin vapaa se markkinatalous on ja juuri näin demokraattinen tämä länsimainen demokratiamme on.

Tämä kaikki on tietenkin disinformaatiota, vaikka he ihan itse kertovatkin näin tekevänsä. Kun saa kerran päättäjät ja virkamiehet puolelleen, heidän kankeaminen ulos niistä asemista on lähestulkoon mahdotonta. Kun päälle vielä koko läntinen koulujärjestelmä on indoktrinoitu kannattamaan näitä GDI:n ajamia arvoja, ne tulevatkin sukupolvet saadaan aivospestyksi uskomaan heidän ”tieteen konensukseen” ja reiluun kilpailuun, missä väärät mielipiteet estävät lähes täydellisesti kaikki mahdollisuudet edetä siinä kilpailussa. Mutta hei, vapaata markkinataloutta ja demokratiaa, eiks jeh? Tervetuloa kapitalistiseen sananvapauteen, jonka kritisointi on kiellettyä. Siksi mediassa sallitaan mukakriittiset ”liberaalit” toimijat, koska he kannattavat itse järjestelmää vaikka puhuvatkin joistain tietystä kiistanalaisista asioista kriittiseen sävyyn luoden tarkoituksella turhanpäiväistä vastakkainasettelua.

Muistakaa siis äänestää oikein, koska Soros ja EU huolehtivat reilusta kilpailusta ja että demokratia toteutuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti