perjantai 10. toukokuuta 2024

Kognitiivinen sodankäynti


Jos Iltasanomia on uskominen, kognitiivinen sodankäynti on termi, joka tulee raikaamaan mediassa seuraavat vuodet. Heidän artikkelissaan Ulkomaiset asiantuntijat: Nämä ovat uudet sodankäyntiuhat Suomea vastaan – ”Olette pahassa pulassa, jos...” (arkistolinkki) asiaa puidaan juuri niillä keinoilla, joita kognitiivisessa sodankäynnissä käytetään. Iltapaskan artikkelin yksi lähteistä on Daniel Saari Jyväskylän yliopistosta ja kun linkkiä seuraa, se vie Dominic Saaren blogiin kyseiseltä yliopistolta (arkistosta). Dominic nostaa heti alkuun NATO:n videon jossa asiasta maalataan uhkakuvia, mutta unohtaa mainita että tuokin video on juuri sitä kognitiivista sodankäyntiä. Noh, näiden kahden perusteella asiasta ei kyllä osaa muuta sanoa, kuin että kaikki on Putinin syytä. Joten kaivetaan lisää lähteitä asiasta.

Researchgaten kautta löytyi noin pikavilkaisulla kolme tutkimusta, jotka joutessani lukaisin läpi:
- “Cognitive Warfare”: The Advent of the Concept of “Cognitics” in the Field of Warfare.
- Cognitive warfare: an ethical analysis
- A Systematic Review Of Cognitive And Psychological Warfare

Eli kyseessä on jonkinsortin kattotermi kaikille psykologisille ja kognitiivisille operaatioille, joita nyt sitten kutsutaan kognitiiviseksi sodankäynniksi. Lyhyesti: propagandaa. Tosin yleensä propagandalla pyritään ajamaan jotain tiettyä tarkoin määritettyä asiaa, siinä kun kognitiivisessa sodankäynnissä näytetään roiskivan ties minne, koska tarkoitus on luoda kaaosta ja hajaannusta. Tarkoitus on siis vaikuttaa ihmisten tunteisiin, asenteisiin, uskomukseen, tietoon ja ylipäänsä heidän näkemykseensä maailmasta. Tätä pahaa strategiaa käyttävät tietenkin vain totalitaariset pahat toimijat, kuten Putin ja Kiina.

NATO on nyt kuitenkin ruvennut petraamaan asian suhteen ja aihe on nyt kuuminta hottia, koska vaalit ovat taas tulossa. Kuten suuri osa ”skenen” väestä tietää satavarmasti, äänestämättömyys on globalistien kannatusta, minkä vuoksi tämä aihe nouseekin tyyliin joka ikisessä aihealueen artikkelissa esiin kertoen, että Putin ja Kiina ajavat sitä demokratian kyseenalaistamista ja hyvän kansalaisen velvollisuus on noudattaa niitä yhteisiä länsimaisia arvoja, kuten äänestäminen. Koko järjestelmävastaisuus on kuulemma vain pahojen totalitaristien ajama aate, joten muistakaa nyt sitten että Jeesus oli Putinin trolli ja Kiinan agentti! Voisi melkein kysyä, että mitä nää oikeen vetää…

Ei siinä, nuo tutkimukset osoittivat, että kyllä sielä NATO:n suunnassa asia ymmärretään ja tiedetään, siis että miten ihmisiä manipuloidaan ja luodaan eripuraa, mutta tämä asenne että kaikki ongelmat johtuvatkin nyt niistä ulkopuolisista pahoista toimijoista on vähintäänkin huvittavaa. Kaikki perinteiset pahikset oli tietenkin kaivettu esiin, eli rasismi, antisemitismi, populismi, salaliittoteoriat ja sodan vastustaminen - kaikki tämä johtuu ulkopuolisista, eikä missään tapauksissa omien johtajien tekosista saatikka että joku voisi ihan oma-aloitteisesti ajatella asioista toisin. Sinun on uskottava kaikki mitä sanotaan viranomaisten taholta, joten kun sanotaan että Irakissa on joukkotuhoaseita niin sittenhän niitä piru vieköön siellä on ja sota on täten oikeutettu! Me olemme ne hyvikset kun Gladio terrorisoi ja tappoi siviilejä yhteisen hyvän vuoksi, usko nyt!

Lännellä on kuitenkin suuri ongelma edessään. Meidän johtajamme näkevät maailman mustavalkoisena - hyvä tai paha. Olet joko puolellamme tai olet meitä vastaan. Tämä asenne on sitten iskostettu kansaan ja se näkyy. Samalla saarnataan liberaalia demokratiaa ja sananvapautta, mutta kaikki toimet osoittavat puhdasta totalitaarista tyranniaa. Vaatiikin melkoista kognitiivista akrobatiaa kertoa kuinka liberaali demokratiamme oikein onkaan, kun Pohjois-Korean toimet alkavat pian tuntumaan lasten leikiltä näihin meidän sääntöihimme nähden. Kaikki on kuitenkin kopioitu kuin 1:1 Kiinasta… mikä pistääkin ihmetyttämään, kun juuri Kiinaa NATO pitää niin suurena uhkana koska Sun Tzun opit toimivat siinä suunnassa ohjenuorana. Siis minä ohjenuorana? Taistelua ei tarvita, jos vihollisen saa kukistettua psykologisella sodankäynnillä jo ennen matsin alkua.

Kun Soros siis rahoittaa pro-Hamas, Antifaa ja BLM-liikettä, se on Putinin syytä ja antisemitististä kertoa asiasta. Kun nämä ryhmät aiheuttavat kaaosta, sekaannusta ja vastakkainasettelua, se on Kiinan syy. Kun hallitus tekee paskoja päätöksiä ja kuristaa kansaansa joka sitten johtaa vastareaktioon ja populismiin, se on hyökkäys länsimaisia arvoja vastaan. Kun hallinto päästää kymmeniä tuhansia ihmisiä laittomasti maahan yhdestä suunnasta ja toiselta suuntaa estetään kahdeksan pakolaisen pääsy maahan niin hallinto suojelee maataan invaasiolta ja ulkopuoliselta vaikuttamiselta ja jos asiaa kritisoi, on paha rasisti koska maahan tulijoiden motiivia ei saa epäillä! Ai niin… ja jos näistä mistään puhuu ääneen, päätyy joka ikiselle NATO:n siunaamalle paskalistalle, koska tottelevaisuus on ainoa hyve jota lännessä kansalta vaaditaan.

Tästä kognitiivisesta sodankäynnistä tuleekin itselleni lähinnä mieleen kirkon suorittamat noitavainot ja Sokrateen kohtalo. Hyvänä ja oikeudenmukaisena itseään pitävät narsistit ja psykopaatit lynkkaavat kaikki heidän kanssaan eri mieltä olevat ja kansa on joko liian peloissaan tai liian aivopestyjä huomaamaan, kuinka ne kansan omat viholliset eivät lurki siellä rajojen ulkopuolella, vaan istuvat korkeilla palleillaan kansan yläpuolella. Vaclav Havel asiasta jo aikoinaan puhui, mutta niistä ajoista ei näköjään olla opittu sitten yhtään mitään. Tai no, kansa ei ole oppinut, vallanpitäjät kyllä ovat.

Ja kyllä, siitä ei ole pienintäkään epäilystä, etteikö Venäjä ja Kiina käyttäisi kognitiivisen sodankäynnin keinoja omia etujaan ajaessaan. Propagandaa ei ollakaan osattu käyttää kuin vasta… aina kun joku on halunnut ajaa omaa etuaan muiden kustannuksella. Viimeiset sata vuotta on ollut modernin propagandan kulta-aikaa ja siinä tuo meidän rapakon takainen isäntämaamme on osoittanut olevansa maailman huipulla. Mutta nyt on tippa silmässä kun muut ovat kuroneet kaulan kiinni ja he käyttävät niitä täsmälleen samoja keinoja nyt sitten länttä vastaan. Boo-vitun-hoo.

Häviäjän paikalla on kuitenkin, kuten aina ennenkin, kansa. Se tavan tallaaja joka vain haluaisi elää omaa elämäänsä rauhassa, viettää aikaansa rakkaiden ihmisten kanssa ja tehdä asioita, jotka tekevät hänet onnelliseksi. Vallanpitäjät ovat vaan kautta aikojen tienneet, että sen kaltaiset ihmiset ovat kaikista vaarallisimpia heidän järjestelmälleen. Miksi? Koska heillä on aikaa ajatella. Ja tarkemmin ajateltuna se, että joku saa päättää miten sinun tulee olla ja elää vain siksi, että siihen uskotaan, on kohtuullisen järjenvastainen ajatus. Joka ikinen valtio tällä hetkellä on keskusjohtoinen ja keskinäisessä kilpailussaan he käyttävät jos mitä vippaskonsteja parantaakseen omaa asemaansa. Siinä ei se tavan kansalaisen henki tai terveys ole minkään arvoinen.

Iltapaskan artikkeli kehuukin Suomen indoktrinaatiojärjestelmää ja se on kieltämättä yksi maailman tehokkaimmista. Jos herrat sanovat että syyllinen on idästä, kansa sen uskoo. Kun se noin 80% kansasta altistuu vain ja ainoastaan oman maan valtamedialle, tarkoittaako se sitä että Putin omistaa Ylen? Kun hallitus toisensa jälkeen kurjistaa kansaansa, tarkoittaako se sitä että hallitus on Kiinan hallinnassa? Kenenkäs puolella muuten ne NAFO:t taas olivatkaan? Mistähän suunnasta ne käskyt nyt ihan aikuisten oikeasti tulevat… Kukas muuten omistaa ne sosiaalisen median alustat ja hakukoneet, jotka näyttävät vain sen mitä halutaan? Kognitiivista sodankäyntiä, kyllä. Omaa kansaa vastaan, 24/7 vuosikymmenten ajan, mutta kuten jo pitkään on tiedetty, vihollinen pitää aina löytää ulkopuolelta etteivät talonpojat tule soihtujen ja talikoiden kanssa kantamaan omia herrojaan pois norsunluutornistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti