sunnuntai 3. joulukuuta 2023

Väliaikainen koiravero


Vielä on noin kuukausi aikaa ilmoittaa koira uuteen valtion koirarekisteriin, joka on jälleen yksi viranomaisten järjen riemuvoitto. Tämä ei lainkaan rahastukseen tarkoitettu kertaluontoinen (mutta kahdesti perittävä: kasvattaja ja omistaja) 10€ (sähköinen) tai 19€ (paperisena) maksu, perustamiskustannuksista huolimatta, tulee rahoittamaan monen monta virkamiestä ja ostamaan useita kampaviinereitä kaikissa niissä tärkeissä palavereissa asian suhteen. Agenda 2030 mukaisesti tavan kansa ei omista mitään ja työväestöllä ei ole lupaa kuluttaa kallisarvoisia resursseja, että valtioiden kerma voi kerran vuodessa lentää yksityiskoneillaan juttelemaan mistä seuraavaksi voitaisiin kansaa kuristaa, mutta se ei tietysti liity mihinkään.

Yhtäkään järkevää perustelua ei rekisterille olla annettu ja sen tarkoituskin onkin alkuun vain kerätä hieman rahaa (ja tietysti se virkamiehen serkku sai puoli milliä rekisterin luonnista), mutta veikkaisin sen johtavan varsin nopeasti vuotuiseen, tosin onneksi vain väliaikaiseen maksuun, jota ei kutsuta veroksi koska se kuulostaisi pahalta. Valtio ei tee yhtään mitään sillä sillä tiedolla, mitä lemmikkieläimiä ihmisillä on, joten kissa, marsu ja undulaattirekisterit ovat vain ajan kysymys. Tarkastus rekisteriin merkinnästä tapahtuu eläinlääkärien toimesta ja heillä on käsittääkseni velvollisuus merkitä kaikki koiralle tehdyt toimenpiteet siihen rekisteriin, koska heillä ei ole parempaakaan tekemistä kuin täytellä kaavakkeita susipaskaan käyttöliittymään. Toki tätä rekisteriä tultaneen käyttämään tieteeseen, kun valtio rahoittaa kahden miljoonan euron tuella transkoirien kynsien keskipituuden tilastointia ja miten se vaikuttaa koirien ulosteen hajuun kun niille virheellisesti jokin ulkopuolinen sanoo ”hyvä poika!”.

Huomautusten ja ohjeistusten lisäksi tähän suurrikollisuuden torjuntaan on tietenkin lisätty myös mahdolliset sakkomaksut ja uhkasakot, joiden summa ainakin joidenkin tietojen mukaan on sadoista euroista jopa tuhansiin, jos teko on törkeä, tahallinen ja jatkuva. Väliaikaisen koiraveron jälkeen sakkomaksu tullee tosin nousemaan, koska valtiolta ei saa varastaa, ristus. Valvontaa tultaneen myös sen jälkeen lisäämään ja jokaiseen poliisiautoon ostetaan siltä uudelta Slush-startup-yritykseltä helppokäyttöinen rfid-lukija, koska yhden napin painaminen on aivan liian vaativa tehtävä, kuten vuosia sitten tuli huomattua…

Pentutehtailua vastaan julistettu rekisteri tulee varmasti tehoamaan rikolliseen toimintaan yhtä hyvin, kuin kaikki muutkin lait ovat toimineet. Siksi Suomessa ei ole lainkaan esimerkiksi pahoinpitelyitä, murhia tai raiskauksia kun ne on kielletty lailla! Korruptiota ei olla kielletty, minkä vuoksi sitä ei maassamme ole lainkaan, joten ehdottaisin tehokkaammaksi toimeksi pentutehtailua vastaan sen, että poistetaan sana kielestä ja sakotetaan ennemmin niitä, jotka osoittavat moisen rikkeen - aivan kuten korruptiota meillä hoidetaan!

Asialle ei tietenkään tulla tekemään mitään, koska suurinta osaa kansasta asia ei koske koska heillä ei ole koiraa ja poliitikkojen sukulaiset saivat rekisterin ansiosta viran ja elatuksen loppuiäkseen. Tämä on tietysti vain yksi niistä sadoista, ellei jo tuhansista, vastaavista idioottimaisuuksista, jotka kansamme nielee purematta ja somepurnauksen lisäksi sille ei tulla mitään tekemään. Mutta mitä sille voisi tehdä, koska kuitennii laki niin sanoo?! Nerokkaimmat ehdottavat äänestämään oikein seuraavalla kerralla, koska se on toiminut joka ikinen kerta, aivan kuten sen väliaikaisen autoveronkin kanssa.

3 kommenttia:

  1. Tulihan kameravero lennokkeihin. 30€ vuosi, kuulemma omakustannushinta. Monikohan on maksanut? Koiravero herätettiin henkiin ja tulee nousemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan lähinnä työkseen lennokkien kanssa pelaavat ja julkisilla paikoilla lentävät, muutoin veikkaan että jäänee vero maksamatta 🤔

      Poista
  2. Muistui mieleen:ilmakuvaus oli joskus aiemmin kielietty ilman lupaa. Ei aina mennä vapaampaan yhteiskuntaan. Nyt taas ilmoitus ja maksu.

    VastaaPoista