sunnuntai 8. lokakuuta 2023

Mikä lippu seuraavaksi profiilikuvaan?


Jälleen ovat rukoukset ja ajatukset jonkin ryhmän puolella siinä kun heitä vastaan olevat ovat heti saatanasta seuraavia. ”Tuen sitä tämänhetkistä juttua” on siis vahvana ilmassa. Jos olet sitä vastaan etkä tuomitse sitä pahaa puolta, sinut tulee leimata päivään sopivalla termillä. Puolen valitseminen onkin joskus varsin haastavaa kun eri puolilla on tahoja joita saattaa vihata eri syistä. Ehkä se on uskonto tai etnisyys, ehkäpä se toinen puoli teki joskus aikaisemmin jotain väärin tai mikä onkaan, jokaisen on valittava puolensa ja tämä kollektivistinen päätös pätee sitten kaikkiin omaan viiteryhmään kuuluvaan. Et selvästikään kuulu ”meihin” jos kannatat tämän oikean puolen sijaan tuota väärää puolta!

Jokaisen maan sisäinen viestintä myös tuppaa muuttumaan näissä ”lippu profiilikuvaan”-tapahtumissa. Se nimittäin yksipuolistuu varsin vahvasti. Samalla siinä näytetään koko maailmalle kenen puolella oikein ollaan. Ja tiedätkös miksikä sitä kutsutaan, kun tämä yksipuolistuminen tapahtuu ja syylliset sekä sankarit tiedetään ensimmäisestä hetkestä lähtien?

Sotapropagandaksi

Vallanpitäjät ovat jälleen kerran asialla ja ohjaavat maata haluamaansa suuntaan. Rajaviivat on tehtävä selväksi ettei kenellekään tule epäselväksi kuka on siinä konfliktissa ne ”hyvikset” ja kenelle se ”pahiksen” viitta kuuluu. Vaikka maan sisällä olisi ollut ennen sitä laukaisevaa hetkeä hyvinkin vaihtelevia näkemyksiä näistä kahdesta tai useammasta osapuolesta, sen jälkeen kun propaganda pyöräytetään käyntiin, oikeastaan yksikään missään asemassa oleva taho ei lähde asiaa haastamaan. Vain muutama vahvasti aatteeseen, oli se sitten mikä sattuukaan, uskova julkisuudessa ja jossain tärkeämmässä yhteiskunnallisessa asemassa oleva saattaa pitää kantansa, mutta pääosin koko yleinen mielipide muuttuu yksiääniseksi. Paitsi tietysti ne pahat syntiset, jotka näkevät asian väärin.

Jälleen kerran siis lukematon määrä elämiä laitetaan lihamyllyyn, perheitä ja koteja tuhotaan, muutamat tahot rikastuvat ja hyötyvät asiasta valtavasti ja lopulta oikeastaan mikään ei muutu ja elämä kaikkien muiden paitsi osallisten osalta palautuu normaaliksi ja jokainen hyvä ihminen voi vaihtaa sen lipun jälleen siihen seuraavaan asiaan. Ihan niinkuin tämä oltaisiin nähty useita kertoja ennenkin?

Ja miksi näin tapahtuu? Koska joku siitä aina hyötyy, muiden kustannuksella. En tosin oleta että syyllistä lähdetään kuitenkaan etsimään sieltä hyötyvistä tahoista, vaan syyllinen löytyy joka ikinen kerta sieltä valtamedian etusivulta lukemalla, yleensä heti ensilaukaisten jälkeen. Ei siis taaskaan anneta faktojen pilata hyvää tarinaa saatikka tutkita mitkä tapahtumat johtivat konfliktiin. Asiat kun eivät yleensä ole läheskään niin yksinkertaisia kuin meille kerrotaan ja jostain syystä meille jätetään kertomatta kuka milloinkin hyötyy siitä rähinästä.

Häviäjä tosin jo tiedetään - tavan kansa. Joka ikinen kerta, kaikkien osallisten kotosalla…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti