lauantai 14. lokakuuta 2023

Presidentinvaalisirkus 2024 lähestyy, oletko valmis?


Ilmassa on jälleen suuren urheilujuhlan tuntua kun media valitsee kansalle uuden presidentin 2024, jos ei sitten julisteta poikkeustilaa sitä ennen ja koko kansan Sauli jatkaa vielä maailman tappiin saakka, mene ja tiedä. Somekupla, johon eri alustat ovat vuosien saatossa tilini lukinneet, on valtavan pöyristynyt viimeisimmistä gallup-tuloksista ja jostain syystä moni on jopa yllättynyt tuloksesta. Oikeasti, yllättynyt, kun meillä on näin loistavat ehdokkaat jotka rapakon takaiset herramme ovat ennalta hyväksyneet?

Lähde: https://archive.ph/AvdAR


Kaksinkamppailu saattaa toki vielä muuttua jos kansalle halutaan tarjoilla enemmän jännitystä, mutta sieltä kärkinelikosta löytynee seuraava koko kansan suuri johtaja, jos ei mitään ihmeitä tapahdu. Ihmiset kun tuppaavat äänestämään sitä pienintä pahaa, ei juurikaan hyvää vaihtoehtoa - toki hyvät vaihtoehdot yleensä puuttuvat kokonaan, jolloin toisella kierroksella saadaan valita ruton ja koleran kesken.

Jos taas sitä häntäpäätä katsotaan, sieltä löytyy ns. ”skenen nelikko”, jonka yhteenlaskettu kannatus menee heittämällä virhemarginaalin sisään. Jokainen näistä on omanlaisensa persoona ja heillä jokaisella on oma vankkumaton kannattajakuntansa, mutta näin perstuntumalla sanoisin, että noin 90% heidän kannattajistaan voisi äänestää ketä tahansa muuta nelikon ehdokasta, jos se oma suosikki ei syystä tai toisesta pääsekään mukaan sirkusleikkiin. Samalla yksikään näistä ehdokkaista ei taida vapaaehtoisesti lähteä tukemaan toista ehdokasta ja pinota niitä kortteja yhteen pakkaan, mikä tarkoittaa tietenkin sitä, että seuraavat kuukaudet tulevat olemaan veristä kilpailua siitä noin 2% koko kansan yhteenlasketusta äänisaaliista, mikä on skenen kannatus näin hieman yläkanttiin laskettuna. Edellisistä vaaleista ei siis opittu yhtään mitään.

Vaikka skene tuntuukin olevan kovin valveutunut maailman menosta ja median toiminnasta, poliittisesta järjestelmästä ei olla vuosikymmenten yritysten ja erehdysten jälkeenkään opittu ei lasta ei paskaa. Soinin persut keräsivät aikoinaan hienosti protestipuolueen kasaan ja kuten siitä Soinin gradusta, jota kukaan ei edelleenkään ole jaksanut lukea, voitaisiin oppia, siinä kerrotaan miten tämmöinen protestipuolue toimii ja mihin se johtaa. Päälle vielä kun koko kilpailupohjainen tasavalta on siellä kaiken ytimessä, mahdollisuudet vaikuttaa tähän järjestelmään ovat varsin minimaaliset. Mutta mitä tällä sirkuksella saadaan aikaiseksi on valaa toivoa siihen kansanosaan, jonka mielestä kaikki ei ole oikein. Tarvitaan se varoventtiili paineiden purkamiseksi ja kun painetta ei ole päässyt vielä syntymään kuin marginaalisesti, riittää siihen tämmöinen spontaanisti noussut juosten kustu älämölö omissa klustereissaan.

Kyllä, tuo ylhäällä jaettu gallup on puhdasta kansan manipulointia ja Taloustutkimus osaa kyllä tarkkaan valita ne oikeat henkilöt keneltä kysytään. Moni julkkis on myös tehnyt (ja tulee tekemään) vastaavia kyselyitä omilta klustereiltaan ja sitten niissä olevat julistavat Ylen tuloksen mitättömäksi koska siltä omalta porukalta kysyttäessä tulos on toinen. Tilastoilla ja gallupeilla valehtelu on propagandassa arkipäivää, joten jätetään ne epäviralliset tulokset omaan arvoonsa (joka on palttiarallaa nolla). Se ”virallinen” gallup on kuitenkin se, joka pätee kaikista parhaiten siihen todelliseen tilanteeseen. Ei siis miten kansa asian näkisi, jos se saisi vapaasti valita, vaan miten media haluaa kansan asiasta ajattelevan ja ne jotka eivät mediaa seuraa tai usko, eivät vaikuta siihen 90+% enemmistön mielipiteeseen. Heidät kun on suljettu omiin lokeroihinsa, piiloon kaikkien näkyville mutta suuntaan, johon kukaan hyvä ihminen ei edes nenänvarttaan pitkin katso.

Helvetti ehtinee jäätyä paljon ennen kuin tämä järjestelmä antaa kansan valita kansan puolella olevan presidentin. Sitä koneistoa kun ei koskaan luotu mihinkään muuhun, kuin suojaamaan valtaa kansalta. Kyllä, näitä ”väärinajattelijoita” voidaan aina välillä nostaa mediassa esiin kun halutaan esittää kansalle miltä tämän päivän sirkusvetonaulat näyttävät, mutta mihinkään julkiseen keskusteluun ei heidän mielipiteitään tulla koskaan nostamaan. Ei siinä, jokainen saa tietenkin itse päättää kenen numeron siihen paperiin raapustaa ja antaa sen jenkkien laskettavaksi, mutta jos …

…ei helvatta, sama rikkinäinen levy lähti taas soimaan itselläni. Seuraavat kuukaudet taas saa seurata sitä samaa riitelyä ja keskinäistä syyttelyä, joka johtaa vain ja ainoastaan uusien kuppikuntien syntymiseen ja jakautumiseen. Hajota ja hallitse toimii joka kerta. Pitänee muistaa pysyä poissa somesta koko vaalien ajan, kun tämä sirkus kunnolla lähtee käyntiin. Viime kerralla blokkisormi oli varsin herkässä kun näistä asioista puhuin, mikä ei tietysti yllättänyt laisinkaan - jokainen kun tietää itse paremmin kuin yksikään asiasta mitään tietävä, koska media on osoittanut mitä asiantuntemus tarkoittaa.

Popparit esiin ja korvatulpat valmiiksi, presidenttivaalisirkus on täällä taas!

2 kommenttia:

  1. Jos noista pitäisi valita, vaikken mieluusti valitsisi mitään "presidenttiä", mutta on tuossa lähinnä vain yksi oikea vaihtoehto ja se on tietysti Halla-Aho. Se on jopa suomalaisnimeksi ihan oikeasti aika hieno, Jussi Halla-Aho. Ei liian juntti tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parein kun ei äänestä, on oikeus sitten kritisoida. HallaAho kun on pelkkä maahanmuutolla ratsasteleva US-NATO-agentti joka tulee ajamaan maamme todella pahoihin vaikeuksiin.

      Poista