keskiviikko 22. marraskuuta 2023

Vuoden kovin uutinen, ehkä kahdenkin!


Olit jo varmaan kuullutkin, että joku, jossain, oli sanonut tai tehnyt jotain, josta joku muu oli ollut eri mieltä ja se vielä kaiken lisäksi saattoi vaikuttaa ehkä jopa sinun elämääsi jollain tavalla, tai sitten ei. Tästä närkästyneenä, tai sitten sitä kannattaneena, moni syöksyi niin sosiaaliseen mediaan kuin paikalliseen kantakapakkaan kertomaan siitä muille, joita joko kiinnosti tai ei kiinnostanut se asia vaikutti se heidän elämäänsä tai ei. Valitse ihan mikä tahansa päivä, näin tapahtui varsin monelle ja se oli vuoden kovin juttu, ainakin siihen asti että se seuraava suurin juttu taas nousi eteen ja sama sirkus toistui. Mutta missä se tuli vastaan ja miksi? Närkästyksen hallintaa, katsos.

Monelle saattaa myös tulla suurena yllätyksenä, että tasavallassa valtaa ei ole lainkaan kansalla vaan poliitikot tekevät (muiden käskystä) päätöksiä, jotka vaikuttavat kaikkien elämään. Länsimaisessa tasavallassa on myös kaksoisvaltio, joka suojelee koneistoa poliitikoilta sekä kansalta ja heitä ei kumpaakaan, niitä virkamiehiä ja poliitikkoja, ei kiinnosta viittä vesilusikkaa mitä mieltä sinä olet sanotusta asiasta tai tehdystä päätöksestä. Sori siitä, sillä tavalla se valta toimii, deal with it. Media voi nostaa asiasta haloon, jolloin varsin moni hyppää siihen kelkkaan joko puolesta tai vastaan, jonka seurauksena koliikkiaikuiset hakkaavat päitään yhteen jokusen päivän, jonka seurauksena vallanpitäjät tekevät edelleenkin juuri kuten haluavat täysin riippumatta siitä, menikö se juuri sinulla tunteisiin vai ei. Itseään pinnalle nostavat (muka)julkkikset haluavat myös avata asiasta sanaisen arkkunsa, koska heille se julkisuus on elinehto ja paras tapa pysyä näkyvillä on ottaa kantaa asioihin, jotka koskettavat hänen (sopuli)fanejaan.

Ja tämä sama sirkushuvi jatkuu niin kauan, kunnes media jonkin tahon käskystä nostaa seuraavan täysin yhtä tärkeän (lue: turhanpäiväisen) asian esille, siinä kun niin moni asia, jotka oikeasti koskettaa juuri sinunkin elämää jää sinne taustalle ja etenee omaa tahtiaan täysin sinun tietämättäsi. Vasemmistoa syytetään usein näiden vesilasimyrskyjen nostamisesta, mutta nykypäivänä siellä oikealla on vähintään yhtä suuri joukko koliikkiaikuisia, jotka haluavat liittyä siihen samaan itkukuoroon julistaen omaa oikeellisuuttaan asian suhteen.

Rationaaliset ihmiset ja heidän äänensä hukkuvat ulinaan ja trollit idioottien säestämänä tekevät mistä tahansa asiasta asiallisen keskustelun täysin mahdottomaksi. Sitten tätä maalittamista ja vihapuhetta jeesustellaan muutama päivä tapahtuman jälkeen minkä seurauksena sananvapautta kavennetaan taas ihan piirun verran, yhteiseksi hyväksi ja sinun turvallisuutesi vuoksi. Mutta hei, koko länsimainen demokratia perustuu juuri tähän sirkukseen ja illuusioon siitä, että juuri sinunkin äänellä on jotain merkitystä.

Ei ole, edelleenkään.

Ketään ei oikeasti kiinnosta vittujakaan kenenkään toisen mielipide mistään asiasta, vaan kaikki vaativat vain muita olemaan kanssaan samaa mieltä ja päälle vielä kuvitellaan, että huutoäänestys ratkaisee sen kuka on oikeassa. Ei ratkaise, vaan se kenellä on valta päättää mistä seuraavaksi ölistään niin somessa kuin niissä kapakoissa ja kahvipöydissä. Ihmiskunta ei ole oppinut vuosisatojenkaan aikana sitä, miten helppoa mielipiteen muokkaus ja manipulointi oikeasti on, kun omaa pääsyn suoraan sinne kotisohvalle tai aamupalapöytään.

Ne oikeasti tärkeät asiat, jotka vaikuttavat ihan oikeasti ihmisten elämään, hukkuvat siihen mölyyn ja kansa jaetaan pieniin keskenään taisteleviin lokeroihin kerta toisensa jälkeen. Informaation aikakautena tämä ongelma voitaisiin ratkaista, mutta yksikään vallassa oleva taho ei halua muuttaa loistavasti toimivaa järjestelmää ja illuusiota vapaasta kansasta. Syy miksi peli on hävitty on se, että pelaamme muiden peliä ja muiden säännöillä. Mutta tämän selittäminen kollektivistisella ja konformistiselle kansalle on tehtävä, joka on vielä monta monta astetta vaativampi kuin opettaa lehmät lentämään tai opettamaan niitä hanhia lukemaan kylttejä. Onneksi sentään tuurisähköstä ja sen hinnasta voidaan käydä arkista keskustelua, että ompas se nyt taas kallista ja korjataan se äänestämällä ensi kerralla oikein!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti