perjantai 8. maaliskuuta 2024

Aitoa länsimaista demokratiaa


Jännä juttu kuinka AY-liikkeiden lakoista puhutaan niiden olevan epädemokraattista vaikuttamista, mutta esimerkiksi justiinsa Ylen MOT:n julkaisema artikkeli ”Nyt puhuvat entiset konsultit: Hoitajat ja lääkärit piti ”säröttää” uudistusta varten, jotta heidät saataisiin luhistumaan” (linkki arkistosta) ei kuitenkaan aiheuta suurempia pöyristymisiä. Kuuluu siis vain köyhien kitinää, lempimusiikkiani?

Suosittelen lukaisemaan tuon MOT:n jutun, jos haluaa päästä jyvälle miten oikeasti päätöksiä tehdään ja niihin vaikutetaan. Lyhyesti, rahalla. Sen sijaan että asia olisi millään mittarilla kansan haluamaa, päätöksiin vaikutetaan eri lobbareiden ja konsulttien toimesta ja tämä kaikki on nimenomaan sitä länsimaista demokratiaa, missä ne joilla on raha päättävät asioista muiden puolesta. Ja silti suuri osa uskoo edelleen voivansa vaikuttaa näihin asioihin äänestämällä.

Lännessä on kuitenkin ollut vallassa pitkään se harhaluulo, että päättäjät tekisivät päätöksensä perustuen joko kansan tahtoon tai kansan parhaaksi. Todisteita tälle on kuitenkin varsin niukasti ja jos lähtee tutkimaan lähes mitä tahansa muutosta viime vuosikymmeniltä, päätöksissä paistaa läpi varsin selvästi harvojen etu muiden kustannuksella. Mutta se mahtaa olla sitä kuuluisaa sattumaa, että muutama on hyötynyt sen jälkeen kun ovat sijoittaneet merkittäviä määriä rahaa vaikuttaakseen päätökseen heille suotuisaksi?

Yksittäisiin pienempiin asioihin lobbaaminen on se tehokkain keino vaikuttaa, mutta isompiin asioihin jotka vaikuttavat useampaankin toimijaan samalla kertaa on lobbauksen lisäksi käytettävä yleensä propagandaa median kautta. On nimittäin huomattavasti helpompaa saada läpi kansalle huono päätös kun kansan yleinen mielipide ensin muutetaan asiasta, tai ainakin heille kerrotaan että yleinen mielipide asiasta on muuttunut. Kansalla kun ei ole mitään mahdollisuutta tarkistaa kuinka laajalle jokin näkemys on levinnyt, vaan he joutuvat uskomaan sitä kilttiä ja luotettavaa uutistenlukijaa asiasta.

Jos nimittäin kansaa koskevista asioista käytäisiin oikeasti keskusteluja, eikä näitä nykypäivän ”asiantuntijoiden” konsensusta toimittelijoiden hehkuttamana, voitaisiin edes auttavasti puhua demokraattisesta yhteiskunnasta. Nyt meille saarnataan virallinen totuus asiasta ja kaikki siitä poikkeava on pahaa syntistä denialismia tai jotain vastaavaa, jolloin jokainen kunnon kansalainen osaa automaattisesti olla sillä ”oikealla puolella”, ettei tule leimatuksi ja mahdollisesti suljetuksi pois yhteisöstään. Konformismi ja kollektivismi tarkkaan ylhäältä ohjattuna on se länsimaisen demokratian ydin ja se saavutetaan puhtaasti propagandalla. Asiasta kuitenkin on kirjoitettu satoja teoksia, mutta tavan kansa on autuaan tietämätön miten koko peli toimii.

Harmittavasti suuri osa ”oppositiostamme” on myöskin ostanut uskomusjärjestelmäänsä tämän ajatuksen ”oikeasta vaikuttamisesta”, eli lakot paha ja äänestäminen hyvä. Samaan aikaan näitä MOT:n jutun kaltaisia artikkeleita löytyy sieltä täältä ja useampikin taho on puhunut näistä ”luentopalkkioista” joilla esimerkiksi lääkärikuntaamme todellisuudessa hallitaan. Jenkkien ajama punaisen pelko ja rahan vallan ihannointi on ikävä kyllä se normi ja jos mainitsee sanan kapitalismi millään tavalla negatiivisessa valossa, leimataan välittömästi sosialistiksi tai kommunistiksi. Noh, nauttikaamme siis kapitalismin ihanteista, eli länsimaisesta demokratiasta ja kapitalistisesta sananvapaudesta jossa se kenellä on eniten rahaa on oikeimmassa.

2 kommenttia:

  1. Kun kerran kukaan muukaan ei kommentoi mitään niin MINÄ otan aloitteen ja kommentoin ! Eli ..näinhän ^ se on. Kuten tekstissä sanottu. Tismalleen. Tilanne on nätistisanottuna äärettömän epämukava ja totaalisen de-moralisoiva. Kuten kai haluttuakin, mutta ei ottauduta miksikään kurjiksi säkeiksi surua ja murhetta. Isketään vastaan joka tuutissa ja joka rintamalla. Amen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentista 😊 Kyllä, kapuloita rattaisiin aina kun pystyy 👍

      Poista