lauantai 27. tammikuuta 2024

EU:n vaalit lähestymässä


Tämän kevään levottomuudet ympäri Eurooppaa antavat varsin maukkaan asetelman tuleviin EU-vaaleihin, jotka järjestetään kesäkuun 2024 alussa. Viime vaaleissa suomalaisista enemmistö osoitti jo olevansa kyllästyneitä tuohon sirkukseen ja vain hieman yli 40% vaivautui antamaan avoimen valtakirjan asian suhteen, mikä osoittaa varsin vahvasti mitä kansa tuosta itsemääräämisoikeutemme vieneestä ”demokraattisesta” organisaatiosta ajattelee - haistakaa kukkanen. Jos Suomessa olisi oikeasti oppositio, he käyttäisivät tilannetta hyväkseen ja nostaisivat vaaliboikotilla omaa näkyvyyttään. Tämä ei kuitenkaan ole tilanne, vaan kaikki isoista puolueista pienimpään saakka haluavat vain sitä samaa: valtaa itselleen, muiden ylitse. Siksi oma kunnioitukseni jota poden koko ”oppositiota” kohtaan … ei oikeastaan voisi enää paljoa edes pudota.

Propagandakoneisto kuitenkin jyllää jo täysillä, mutta veikkaisin että tämä nykyinen tilanteen eskalointi vielä kertaalleen nollataan ennen kesän vaaleja, koska nousujohtoinen propagandakampanja ei nähdäkseni kestä näin pitkää ajanjaksoa. Samat vanhat ”tämä on äärimmäisen vaarallista demokratiallemme”-argumentit kaivetaan taas esille kun ihmisiä vaaditaan luovuttamaan päätäntävaltansa ylikansalliselle organisaatiolle ja sen kerrotaan olevan oikein ja oikeutettua.

Suomalaisten usko median luotettavuuteen ja propagandan vähäisyyteen on myös jännä ilmiö, jota hienosti kuvaa esimerkiksi noin 1700:n artikkelin kokoelma propagandasta suomalaisten tiedelehtien sivustolta Journal.fi (lukemisen voi aloitta vaikka tästä 1936 kirjoitetusta tekstistä). Sieltä siis löytyy materiaalia aiheesta muutamaksi viikoksi, tosin kukapa sitä nyt jaksaisi lukea asiasta kun media kertoo ettei meillä manipuloida ihmisiä ja maailman luotettavimman median uskottavuus senkun vain kasvaa.

Jätetään nyt kuitenkin sanat hieman vähemmälle ja laitetaan muutama ehdotus EU:n vaalijulisteiksi, toki hieman korjaten lippua. Kuvat ovat AI:n piirtämiä promptilla ”EU propaganda” ja ovat mielestäni varsin osuvia…




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti