tiistai 9. tammikuuta 2024

Maanviljelijöiden marssi


Kuten uutisissa varsin vastentahtoisesti kerrotaan, on Saksassa meneillä melkoisen laajat maanviljejöiden mielenilmaukset. Useammastakin naapurimaasta on saapunut tai on saapumassa tukijoukkoja ja kun tuhannet raskaat koneet laitetaan tientukoksi, siitä ei ihan helposti ajella vaan läpi. Saksassa hallinnon suosio on ennätyksellisen alhainen ja kansan keskuudessa tukea löytyy tälle pakkotoimelle, joten tästähän voi pian jotain tullakin. Suomessa kun bensan hinta nousi huippuunsa jokunen vuosi sitten, se sai tuhannet ihmiset liikkeelle… someen ja kourallisen ihmisiä ajamaan eduskuntatalon ohitse huudattaen. Ei siis ihan samalla tasolla ollut voimannäyttö, mutta minkäs teet.

Tämä tapahtuma osoittaa kuitenkin useamman mielenkiintoisen ilmiön. Ensiksi, Saksan katastrofihallinto on ”vihreän siirtymän” kortilla kussut kansan muroihin oikeen kunnolla ja veromuutosten vuoksi maanviljely on muuttumassa lähes kannattamattomasta kunnolla persnettoiseksi toimeksi. Vallanpitäjien lisäksi juuri kukaan ei näitä muutoksia halunnut, joten demokratian kannalta katsottuna päätöksiä ei voida millään mittarilla pitää kansan tahtona. Ennenkään se ei tosin ole haitannut päätöksentekoa, joten ans kattoo pysyvätkö hallinnon maailmanpelastajat kannassaan vai eivät. Aivan kuten suomalaisetkaan eivät halunneet maksaa bensasta tai sähköstä ylimääräistä, eivät saksalaisetkaan halua tappaa omaa elinkeinoaan perustuen muutaman ihmisen ennustuksiin, joiden tarkkuus on rikkinäiseen kelloon verrattuna vielä harvemmin oikeassa.

Mutta oikeuttaako se kansaa kapinoimaan ja laittamaan maan säppiin? Jos oikeistolta kysytään Suomessa niin ei, kenellekään ei ole oikeutta nousta hallintoa vastaan kuten AY-liikkeet ovat jo tehneet. Ainoa tapa vaikuttaa on äänestää oikein, eikä yhdelläkään kansanryhmällä ole oikeutta nousta vastustamaan heihin vaikuttavia paskoja päätöksiä. Näin toimii tasavalta, pulinat pois ja mitäs äänestit ja täten annoit valtasi harvojen käsiin. Demokratiassa tilanne olisi kuitenkin toisin ja jokaisella kansalaisella on oikeus protestoida mitä tahansa päätöstä. Päätöksen koskiessa suurempaa joukkoa, he voivat organisoitua ja järjestää mielenilmauksia, joilla sen sanoman vahvistamiseksi voidaan käyttää pakkotoimia, kuten estää jonkin asian toiminta vaikkapa sulkemalla tie. Kun vihreää siirtymää kannatetaan ja tie laitetaan sen vuoksi poikki, se on oikeutettua, mutta kun valtaapitävien päätöksiä vastustetaan ja sen vuoksi tehdään täsmälleen sama asia, se ei kuulu demokratiaan ja uliuli. Kaksoisstandardit kunniaan, kuten yleensä.

Valtaapitävät siis päättävät, koska jokin asia on sallittua ja milloin ei, mikä ei kuulu millään tavalla demokratiaan. Kun koko mediakenttä kirkuu murhaa täsmälleen samalla tavalla, se osoittaa kuinka tärkeästä asiasta on kysymys. Saksassa tätä mielenosoitusta ja sulkua haukutaan kaikilla mahdollisilla nimillä äärioikeistosta Putinin masinoimaksi, joten paniikki on päällä hallinnon suunnassa. Sitten media ihmettelee miksi kansalaiset eivät heihin luota, kun ne aivan tavan kansalaiset joiden koko elinkeino on vaarassa halutessaan äänensä kuuluviin leimataan natsiksi. Sama on toistunut jo useaan kertaan viimeisten vuosien aikana, mutta toimittelijat eivät vieläkään kykene käsittämään miksi heidän ammattitaitoaan kyseenalaistetaan, kun he haukkuvat ihmisiä natseiksi osoittaessaan mieltään hallinnon päätöksiä vastaan. Kun oma palkka riippuu ymmärtämättömyydestä, en oleta mitään muutosta asiaan.

Asiaa ei kuitenkaan auta liioin se, että vaihtoehtoisia näkemyksiä omaavat haluavat tieten tahtoen lisätä oman agendansa tähän soppaan. Suuri protesti menoveden hinnasta halutaan kääntää esimerkiksi Agenda 2030-protestiksi, koska siitähän tässä on hyvin pitkälti kysymys. Kyllä, niin on, mutta suurimmalle osalle näistä viljelijöistä, aivan samaten kuin ne vastaavat protestit ympäri maailmaa, sille tavan kansalaiselle kyse on siitä jostain yhdestä asiasta, tällä kertaa dieselin verosta. Heitä ei kiinnosta pätkääkään, eivätkä he ole usein edes millään tavalla tietoisia koko Agenda 2030 sirkuksesta. Kun siihen mukaan aletaan väen vängällä tunkemaan näitä median hulluksi salaliitoksi leimaavia asioita, sillä saavutetaan vain kaksi asiaa: media saa ilmaisia ammuksia oman agendansa ajamiseksi ja ne tavan kansalaiset eivät uskalla liittyä protestiin mukaan jos heille ei ole selvää mikä on se syy miksi maa ollaan laittamassa säppiin.

Tämä sama kaivonmyrkytys on ajanut joka ikisen protestin alas. Kyllä, sielä takana on ne isot agendat ja muutamien tahojen megalomania, jota ajetaan heidän omistamansa medioiden kautta. Mutta suurin osa tavallisista ihmisistä ei ole niistä tietoisia, eivätkä he ymmärrä asiaa, joten niiden sekoittaminen mukaan aiheuttaa ainoastaan yhden asian: mahdollisuus suureen kansanliikkeeseen hallintoa vastaan katoaa. Historian saatossa on kansa onnistunut useaan kertaan vaikuttamaan päätöksiin ja pakottamaan hallinnon perääntymään, mutta vain silloin kun asia on osunut heille liittävän lähelle kotoa ja se on ollut riittävän yksinkertainen kenen tahansa siihen tartuttavaksi. Mutta sillä hetkellä, kun asiaan aletaan lisäämään laajempaa kontekstia ja puhumaan mistä tahansa suuremmasta juonesta, se homma kusahtaa koska media kieputtaa tarinan aivan uudenlaiseksi. Se ei ole enää ”kansan ärtymyksestä noussut kansanliike”, vaan hörhöjen hullu salaliitto, johon hyödylliset idiootit ottavat nyt osaa. Ole siis kiltti antiputinisti ja mene takaisin kotiisi ja odota seuraavia vaaleja, koska vain äänestämällä voi vaikuttaa!

Mitään suurta heräämistä ei ole tulossa ja suurin osa kansasta tulee kumartamaan auktoriteetteja. Kun hallinto tekee idioottimaisia päätöksiä, jotka kusevat kaikkien muroihin, se ärtymys on mahdollista kiihottaa aina sille tasolle, että se tavan tallaajakin lähtee kadulla osoittamaan asiasta mieltä. Mutta sillä hetkellä, kun siihen yritetään hivuttaa mukaan mitä tahansa muuta agendaa, asian monimutkaisuus karkottaa sen Matti Meikäläisen ja hän palaa vanhaan turvalliseen tilaan, purnaten sitten vaan kavereilleen kaljatuopin ääressä ja somessa kuinka taas lähti tuhkatkin pesästä. Ja mikään ei muutu, agenda etenee ja kukaan ei lopulta omista mitään ja on sitten niin maan perusteellisesti onnellinen. Olisi mukava nähdä, että myös ”heränneet” oppisivat miten tämä peli toimii ja käyttäisivät sitä hyväkseen, mutta en usko näin liioin tapahtuvan koska jos vaan kaikki tajuaisivat miten meitä kusetetaan, he heräisivät ja nousisivat vastarintaan!

Popparit siis esiin ja katsotaan miten tämä Convoy etenee. Agenda 2030 juna puksuttaa omaa tahtiaan joka tapauksessa, mutta muutama tuhat traktoria kaatamassa paskaa vallanpitäjien niskaan osoittaa riittävän haisevan vastalauseen, että joutuvat etsimään uuden reitin jos protestin annetaan jatkua.

...

Pikku lisäys: Yle kertoo, että viljelijöiden tukia on leikattu. Ei ole, vaan veronkevennys menovedestä on poistettu ja siksi tuo protesti. Mutta näin toimii "luotettava media".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti