torstai 18. tammikuuta 2024

Totalitarismin kannatus huipussaan


Viimeiset vuodet ovat osoittaneet kouriintuntuvasti, kuinka kannatus totalitarismille on noussut aivan uudelle tasolle. Toki ennenkin löytyi runsaasti kannatusta muiden pakottamiselle tekemään mitä itse haluaa, mutta nyt ollaan vaatimassa heti asiaan puuttumista… kun joku kehtaa uhmata sitä omaa totalitarismia.

Otetaan esimerkiksi 1.2. alkava poliittinen kaupan- ja palvelualojen lakko, johon ”oikeisto” on tarttunut täydellä ulinalla. Lakossa vaaditaan muutoksia hallinnon toimiin pienituloisia ja työttömiä kohtaan suunnattujen muutosten vuoksi. Jos samankaltaisia lakkoja olisi kohdistunut edellistä hallitusta vastaan, nyt asiasta valittava joukko olisi hurrannut lakon puolesta, mutta kun oma valta on uhattuna, tämä pakkotoimi nähdään pahana asiana. Näille lakoille ei kansan keskuudessa taida olla kovin laajaa kannatusta, koska suuri osa ihmisistä ei näe oikeutetuksi aiheuttaa kaikille haittaa vaadittaessa muutoksia hallinnon toimiin jotka eivät koske kuin heikoimpia ryhmiä. Asia olisi pitänyt hoitaa kuten kapitalistisessa mallissa yleensä, eli kaatamalla rahaa poliitikoille että he tekisivät päätöksiä halutulla tavalla. Jostain syystä työttömillä ja pienituloisilla ei vaan ole varaa lahjoa hallintoa, siinä kun teknofasistit saavat aina tahtonsa läpi. Mutta se on sitä aitoa demokratiaa!

Aivan kuten propagandan tunnistamisessa, päätöksenteossa muitakin koskevissa asioissa ongelmaa ei ole kunhan vaan on itse asiasta samaa mieltä kuin mitä ollaan pakottamassa muille. Mutta auta armias jos joku toinen omaa vastakkaisen näkemyksen mistä tahansa asiasta niin johan helvetti repeää. Lakot ja mielenosoitukset tulee kieltää jos aihe on väärä - eiväthän he omaa enemmistön valtaa sanella muille kantaansa! Enemmistödiktatuuri on hyväksyttävä tapa päättää asioista, koska massat ovat aina oikeassa, vai kuinka se meni?

Kansojen kannatus tasavaltojen oikeutuksesta onkin johtanut tähän varsin absurdiin tilanteeseen, missä ”enemmistön” valitsema hallinto saa tehdä oikeutetusti ihan mitä lystää ja pulinat pois - olisit äänestänyt oikein! Joka ikinen kerta hallitus on muodostettu vähemmistöstä, koska yhdellekään näkemykselle ei ole olemassa mitään koko kansan enemmistöä. Kansalle ei anneta vaihtoehtoa ”ei mikään näistä annetuista”, joten on turha väittää yhdenkään hallituksen olleen kansan enemmistön tahto. Mutta mikä on kansan enemmistön tahto, on se että meillä tulee olla totalitaarinen järjestelmä jossa muutama rahalla manipuloitu poliittinen pelle saa kusta kaikkien muiden muroihin oikeutetusti.

Mahtaakin olla aivan puhdas sattuma, että lähes kaikkea lakkoilua ja mielenosoittamista katsotaan vinoon, koska ihmiset joilla ei ole muita keinoja vaikuttaa asioihin kuin viemällä ne omat saappaat kadulle eivät tee sitä vaikuttamista ”oikealla tavalla”. Se ainoa oikea tapa kun on vaikuttaa kulisseissa päätöksiin, eikä mennä asiasta purnaamaan julkisesti sen aiheuttaman ikävän julkisuuden vuoksi. Media kyllä tekee parhaansa tämän sirkuksen ylläpitämiseksi, koska se on heidän ainoa tehtävä - pitää valta poissa kansalta. Jos kaikilla olisi oikeus tullu kuulluksi samalla tavalla, kuten demokratiassa väitetään olevan, kerrotaan kansan yhtenäisyyden olevan uhattuna. Tai no, ei kansan yhtenäisyyden vaan ”se on äärimmäisen vaarallista demokratiallemme” kun kaikilla on oikeus sanoa mitä ajattelee. Nykyisessä mallissa vain omistava luokka saa sanoa kantansa kuinka haluaa, kansanjoukkojen yhdistymisen lakon tai miekkarin muodossa maalataan aina halutulla tavalla kaikkien tietoisuuteen. Eli siis jos aihe on täysin väärä, siitä ei hiiskuta sanaakaan, mutta muutoin se maalataan esimerkiksi ”oikeutettuna vihana” (esim. Elokapinat), ”pahana sosialistisena” (AY-lakot) tai ”hullujen kokoontumisena” (korona-rajoituksia vastustaneet) ja tähän haluttuun näkemykseen kansa sitten liittyy valiten puolensa. Kansa pitää siis saada tappelemaan keskenään jakamalla se eri ryhmiin jotka maalataan toistensa vihollisiksi. Hajota ja hallitse, missäs mä ole kuullut sen aikaisemmin…

Tässäpä yksinkertainen ajatusharjoitus ihan jokaiselle: kuvittele se kaikista surkein mahdollinen päättäjä jonka kanssa olet oikeastaan kaikesta samaa mieltä. Mitä valtaa haluaisit hänelle antaa ja mihin sinua koskeviin asioihin hänellä on oikeus puuttua täysin lupaa kysymättä? Joku toinen saattaa ajatella sinun kannattamastasi ehdokkaasta juuri tällä tavalla, pitäen häntä pahimpana mahdollisena päättäjänä. Koko järjestelmä perustuu oikeutettuun valtaan kaikkien ylitse, mutta näet sen ongelmana vain silloin, kun et satu pitämään juuri sen hetkisestä totalitarismista? Ja sitten ihmetellään miksi asiat ovat niin päin persiitä?

Tätä totalitarismin kannattamista voidaan kutsua myös sen toisella nimellä, eli kollektivismiksi. Vasemmisto haukkuu vastapuolen kollektivisteja fasisteiksi ja natseiksi, oikeistolaiset taas vastapuoltaan sosialisteiksi ja kommareiksi. Ja kummatkin kannattavat oman puolensa totalitarismia, haluten kieltää vastapuolen oikeuden vastustaa sen hetkistä tyranniaa. Enemmistödiktatuuri on helvetin typerä idea kun enemmistö kannattaa totalitarismia. Jokainen ääni vaaleissa, myös ne protestiäänet, antavat oikeutuksen tälle paskalle - järjestelmää itseään kun ei kiinnosta mikään muu kuin se, kuinka suuri osa sitä itse järjestelmää tukee. Ihmisiä kun on niin naurettavan helppoa manipuloida, olivat he sitten massojen mukana tukemassa koneistoa tai sitten koneiston huipulla määräilemässä alamaisiaan. Ja heille kerrotaan, että koneistoa vastustavat on se suurin uhka… totalitarismille, jota he tietämättään tai ymmärtämättään kannattavat. Mutta juu, haukutaan lakkoilijoita sosialisteiksi että fasistit saavat olla vallassa kunnes taas vaaleissa päätetään uusiksi kenen ismin alle kansan tulee kumartaman.

Ei, valtaa muiden yli ei voida tehdä ”oikein”. Aina löytyy muita, joidenka mukaan se omasta mielestästäsi paras mahdollinen juttu on sitä kaikista hirveintä asiaa maailmassa. Jos siis haluat kieltää tämän vastakkaisen näkemyksen, on hyvin mahdollista että vastapuoli näkee asian juuri samalla tavalla haluten kieltää sen näkemänsä vastapuolen kannan. Näitä näkemyksiä voidaan helposti ohjata propagandalla, joten syyllisiä ongelmiin tulee etsiä sieltä, kenellä on valta päättää mitä ihmisille kerrotaan. Sananvapaus olisi ratkaisu, mutta sekin halutaan kieltää … aivan kuten joka ikisessä totalitaristisessa järjestelmässä. Kysymys siis kuuluu, kannatatko sinä totalitarismia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti